Yaşam

Sert ve taze kalmaları için: Üzüm nasıl saklanır?

Üzüm nasıl saklanır sorusu, üzüm mevsimi geldiğinde en çok sorulan sorudur. Çeşit ne olursa olsun üzüm lezzetli bir atıştırmalık meyvedir. Üzümler gerçek olarak saklanmazlarsa çok çabuk bozulabilirler.

Üzümlerin salkımlara bağlı salkımlar şeklinde olması seçim yaparken kafa karışıklığına neden olabilir. Daha taze ve daha sağlam bir üzüm seçerken dikkate alınması gereken birkaç püf noktası vardır. Bu hileler;

  • Üzüm seçerken salkımları sağlam ve dolgun olmalıdır. Sağlam gövdeli üzümler genellikle diğer seçeneklerden daha uzun süre dayanır.
  • Paketli üzüm alacaksanız salkımdan koparılmış üzümlerin bol olduğu paketi almamaya dikkat edin. Bu üzümlerin daha çok bozulacağının bir göstergesidir.
  • Ayrıca sapları buruşmuş küflü üzüm salkımından da kaçınmalısınız.
  • Üzüm alırken üzerinde beyaz bir kaplama görüyorsanız sorun yok. Bu beyaz kaplama, “çiçeklenme” adı verilen doğal bir elementtir. Üzümleri nem kaybından korumak için doğal olarak oluşur. Yıkandığında gidiyor.

Artık en yumuşak üzüm salkımını nasıl seçeceğinizi biliyorsunuz. Şimdi uzun süre saklayabileceğiniz ve keyifle kullanabileceğiniz yöntemlere geçelim. İşte üzümleri saklamanın birkaç farklı yöntemi…



SALKIM ÜZÜMÜ NASIL DEPOLANIR?

Salkım halinde saklamak için üzümleri güzelce yıkayıp kurulayın. Kuru üzümleri buzdolabının sebzelik bölmesinde delikli bir kapta saklayın. Bu formda saklanan üzümler en az üç haftaya kadar dayanır. Bunun için uygun bir kabınız yoksa üzümleri geldikleri kapta muhafaza edebilirsiniz. Üzümleri hava almalarını engelleyecek bir kap veya plastik torbaya koymayın. Bu da çabuk bozulmasına neden olacaktır.

KESME ÜZÜMLER NASIL DEPOLANIR?

Kesme üzümler daha çok pasta ve tatlı süslemelerinde tercih edilmektedir. Kesilmiş üzümleri saklamanın en iyi yolu, onları hava geçirmez bir kapta ve buzdolabında saklamaktır. Bu durumda 48 saate kadar korunur. Kesilen üzümlerin kenarlarında esmerleşme veya kuruma görülebilir. Bu sorun değil. Kesilmiş üzümleri yoğurt ve yulaf ezmesinde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

DONDURULMUŞ ÜZÜM NASIL SAKLANIR?



Üzümleri muhafaza etmenin bir yöntemi de dondurma işlemidir. Diğer meyveler gibi üzüm de dondurularak muhafaza edilebilir. Üzümleri yıkayıp güzelce kurulayın. Geniş bir tepsiye birbirlerine değmeyecek şekilde dizin ve buzluğa kaldırın. Sertleşen üzümleri birkaç saat sonra buzluktan çıkarın. Daha sonra rahatlıkla kullanmak için bir saklama kabına koyun ve tekrar dondurucuya atın. İstediğiniz zaman çıkarın ve tadını çıkarın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu